Oikea maila oikeaan tarkoitukseen
Pallon lentokaaren hallinnan yksinkertaisuus
1/2 ja 3/4 wedgen mittakontrolli
Tavoitteeliseen harjoitteluun, ohjelmassa käsitellään myös henkisiä voimavaroja sekä ajatustyön merkitystä hyvään kierrokseen.
Yksityistunnit talvikaudella 2021 alkaen 65€ sis. lyöntipaikan Planmeca Golf Areenassa.
Ryhmäharjoittelu sopii erinomaisesti kaveri- tai työporukalle - pyydä tarjous!
Talvikaudella 2021 lähiopetus järjestetään Planmeca Golf Areenalla Helsinkin Vuosaaressa.
13.2.2021 Pidettiin Mizunon Custom Fit -päivä Planmeca Golf Areenalla Vuosaaressa Smart Golfin kanssa, koronarajoitusten sallimissa rajoissa luonnollisesti. Golfin suuri suosio näkyi myös suurena kiinnostuksena, sillä lähes kaikki fittausajat olivat etukäteen varattuja. Onko fittauksesta harrastepelaajalle hyötyä ja kannattaako tulla puoleksi tunniksi lyömään palloja alan ammattilaisen kanssa?
Fittauksesta ei hyödy vain kilpapelaajat, vaan näistä tapahtumista on hyötyä kaiken tasoisille pelaajille, vaikkei uusien mailojen tarve olisikaan akuutti. Mitä kaikkea tuossa puolessa tunnissa keretään sitten tekemään?
Alkuun kartoitetaan pelaajan syyt tulla fittaukseen. Syitä voi olla lukematon määrä, esimerkiksi uuden rautasetin hankinta, driverin päivitys tuomaan lisämittaa avauksiin tai helpottamaan väylillä pysymistä, tai vaikka omien välineiden soveltuvuus omaan swingiin. Kun pelaajan lähtötilanne on kartoitettu ja fittauksen tavoite selvennetty molemmille, aloitetaan itse operaatio. Mizunon tapauksessa käytössä on Mizunon Shaft Optimizer 3D ja Trackman.
Otetaan tarkasteluun case rautasetin päivitys.
Alkuun pelaajan kanssa lyödään hänen omalla rautamailallansa kymmenkunta lyöntiä, Näiden lyöntien avulla saadaan kuva pelaajan tämänhetkisestä lyöntikaaresta ja pallon käyttäytymisestä, sekä mahdolliset hajonnat niin pituus- kuin leveyssuunnassakin. Tämän jälkeen alkukartoituksessa keskusteltujen asioiden perusteella valitaan pelaajan kanssa yhdessä lapamalli, mitä lähdetään testaamaan. Lapamalli kiinnitetään Shaft Optimizer 3D:hen ja lyödään kolme palloa. Tämän Shaft Optimizerin toiminnasta löytyy juttua aikaisemmasta kirjoituksesta, joten jos sen toimintaperiaate ei ole tuttu, niin käy lukaisemassa.
Uusien, pelaajalle sopivien varsien testaus aloitetaan fittausvarren ehdottamalla kolmella (arvojen perusteella) sopivimpien varsien testauksella. Ennen lyömistä tarkastetaan Shaft Optimizerin tiedot mailan varren pituudesta sekä tarvittavasta lie-kulmasta, jotka otetaan huomioon ennen kuin lähdetään testaamaan uusia komponentteja. Näillä uusilla varsilla lyödään suurin piirtein saman verran lyöntejä kuin omalla mailalla ja kerätään pelaajan tuntemukset osumasta, anteeksiantavuudesta, pallon työstettävyydestä tai mistä tahansa minkä kyseinen pelaaja kokee tärkeäksi uutta settiä valittaessa.
Erilaisilla varsilla lyötäessä verrataan pelaajan palautetta Trackmanin antamaan dataan ja näin sieltä löydetään hyvä tasapaino tarkkuuden, pituuden, anteeksiantavuuden sekä pallokontrollin suhteesta. Kun pelaaja on löytänyt omien tuntemusten ja datan perusteella itselleen optimaalisen yhdistelmän, lyödään vielä omalla mailalla muutamia lyöntejä, vaikka vuorotellen uuden yhdistelmän kanssa. Tämä siksi, että tällöin pystytään konkreettisesti toteamaan erot tuntumassa sekä laitteiden tuottamassa datassa ja osoittamaan löytyneet (ja tuntuneet) erot.
Kun olemme päässeet pelaajan kanssa yhteisymmärrykseen mailasta mikä sopii juuri hänen swingiinsä, valitaan setin kokoonpano pelaajan kanssa tarpeeseen sopivaksi. Tässä kohtaa on hyvä keskustella pelaajan kanssa setin muista mailoista ja miten hän missäkin kohtaa käyttää näitä mailoja. Tällä keskustelulla vältetään bägissä turhia päällekkäisyyksiä ja saadaan hyötykäyttöön kaikki 14 mailaa.
Fittaus ei ole rakettitiedettä eikä sitä kannata vieroksua, sillä kanssasi on siinä aina koulutettu ammattilainen, joka ohjaa ja opastaa pelaajaa tarpeen tullen sekä perustelee ja taustoittaa omat suosituksensa pelaajalle hyvin.
Maailmanlaajuinen harrastajamäärien suuri kasvu on tuonut ongelmia komponenttivalmistajien tuotantolinjoille koronan myötävaikutuksella. Oman lisänsä tähän meille tuo vielä Brexit, joka aiheuttaa jonkinmoisia viivästyksiä toimitusketjuun määräämättömäksi ajaksi eteenpäin. Komponenttien valmistajat (varret, lavat, gripit jne.) tekevät tuotteitaan, osa kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä vastatakseen suureen kysyntään, ja silti suurimmassa osassa komponentteja ne pääsevät loppumaan silloin tällöin, joten uutta settiä harkitsevan kannattaa olla liikenteessä hyvissä ajoin ja myydä oma vanha setti vasta kun uudet mailat ovat sinulla käsissäsi.
Käynti fittauksessa kannattaa jo pelkästään siksi, että siinä pääsee tarkastamaan omien nykyisten välineiden sopivuuden ja ainahan uusien mailojen kokeileminen kiinnostaa…